Tekniska hjälpmedel

Vi presenterar här ett urval av de tekniska hjälpmedel vi har i vårt sortiment. Vi är produktoberoende och erbjuder ett brett utbud av tekniska lösningar som främjar inkludering, ökar tillgängligheten och underlättar arbetslivet. Har du några frågor eller behöver hjälp, tveka inte att kontakta oss!

Hörselskydd för tung industri.

Hörselskydd

Formgjutna hörselskydd
Tydlig kalender Klocka
Exam Reader 2
Exam Reader 2
Brusreducering
Brusreducering
CARY Messenger
CARY Messenger

Hörseltekniska hjälpmedel

Hörselskydd fungerar så att din hörsel skyddas mot höga ljudnivåer i din omgivning. Vanliga typer av hörselskydd är formgjutna hörselskydd, hörselkåpor och öronproppar. 

Individuella hörselskydd

Formgjutna hörselskydd anpassas med olika dämpningsfilter för att möta dina specifika behov. Dessa filter säkerställer att ditt hörselskydd effektivt skyddar mot buller, medan du fortfarande kan uppfatta tal klart och tydligt.

Hörselkåpor

Hörselkåpor skyddar mot skadligt buller och tillåter samtidigt att omgivande ljud hörs. Det finns olika modeller för olika behov, som är lämpliga för verkstäder, trädgårdsarbete, lagerarbete och maskinarbete.

Brusreducering (ANC)

Du bestämmer själv när du vill aktivera brusreduceringen för att isolera dig från omgivningen. På så sätt kan du finna lugn och ro när du önskar slumra på bussen eller flyget, eller när du behöver stillhet för att plugga. Beroende på modell in- eller over-ear kan du välja att helt stänga ute omvärldens ljud eller bara dämpa det delvis.

Läs- och skrivverktyg

Här hittar du läs- och skrivprogram och läspennor för olika behov. Programmen underlättar läsförståelse, skrivfärdigheter och kommunikation.

Läspenna

På arbetsplats är väldigt viktig och det finns mängder av tillbehör och lösningar för att ditt jobb ska tillgänglig utifrån dina förutsättningar. ……..

Kognitiva hjälpmedel

Vi har ett omfattande sortiment av kognitiva hjälpmedel, skräddarsydda för att stödja personer med olika kognitiva utmaningar. Vi strävar efter att erbjuda verktyg och resurser som främjar självständighet, ökar produktivitet och förbättrar livskvaliteten för användare och deras omgivning.

Läspenna

På arbetsplats är väldigt viktig och det finns mängder av tillbehör och lösningar för att ditt jobb ska tillgänglig utifrån dina förutsättningar. ……..

Alternativ styrning

Vi erbjuder innovativa tekniska lösningar för alternativ styrning.

Tal till Text

Manöverkontakt

Om en person, på grund av motoriska svårigheter, har svårt att peka på och hålla i föremål finns det hjälpmedel som kan kompensera för detta.

Ögonstyrning

Finns olika ögonstyrningsenhet som hjälper personer med fysiska funktionsnedsättningar att styra så gott som alla Windows-datorer eller surfplatta med ögonen.

Ergonomi & Arbetsmiljö

På arbetsplats är väldigt viktig och det finns mängder av tillbehör och lösningar för att ditt jobb ska tillgänglig utifrån dina förutsättningar.

Hur kan vi hjälpa dig?

Vi har lösningar inom allt ifrån områdena läs- och skrivhjälpmedel, kognition, hörsel, kommunikation till alternativ styrning för dator, mobil m.m. Vi kan ge stöd och konsultation över hela Sverige genom både fysiska och digitala möten.

Profilbild på Simon
Simon Sjöholm

Direkt: +46(0)70-815 71 72
E-post: simon@itakt.se

Profilbild på Solweig
Solweig Barthelson

Direkt: +46(0)70-581 72 68
E-post: solweig@itakt.se

Rulla till toppen